Källarrenovering ger nytt utrymme i Stockholm

I stället för att leta efter en större bostad i Stockholm kan du göra mer av den du har. Med en källarrenovering kan du utnyttja och få ny värdefull yta.

Källare i Stockholm är ofta bortglömda utrymmen eftersom de är mörka och fuktiga. I äldre tider fungerade de som lagringsutrymmen för grönsaker, frukt och sylt. Med modern köksutrustning som kylskåp och frys behöver vi inte källare på samma sätt, och de står ofta outnyttjade alldeles i onödan.

En källare är, precis som en vind, ofta ett utrymme med charmiga vinklar och vrår, men svårigheten är att där kan vara fuktigt. Bestämmer du dig för att göra något åt det så får du inte bara ett helt nytt våningsplan, du gör också ditt hus en tjänst. När man ska renovera en källare börjar man nämligen med dränering och isolering, vilket är bra för hela fastigheten.

Källarrenovering ger utrymme

Att få bort fukt och tilläggsisolera källarplanet har en positiv effekt på hela fastigheten. När man sedan börjar arbeta med ventilationen får det också en god inverkan på byggnaden. Utrymmet som man vinner genererar varm luft upp i huset och fukten försvinner. Man kan antingen använda sig av den vattenburna värme som redan finns eller installera en värmepump.

För att vara säker på ett bra resultat är det viktigt att anlita ett företag med erfarenhet av att renovera källare. Istället för mörka fuktiga rum får du då ett ljust och varmt källarplan som du kan använda till spa, hobbyrum eller gästrum.

28 Apr 2022