Hur mycket kostar det att bygga en balkong?

Funderar ni på att bygga ut på er bostad, kanske en balkong eller varför inte en hel uppsättning med balkonger för er förening? Läs vidare här för att få veta mer om att bygga en balkong.

Att bygga en balkong på sin bostadsrätt höjer både bostadens värde, utseende och komfort. Att ha en balkong att kunna gå ut på för att dricka sitt morgonkaffe vore väl underbart, eller hur? När man bor i en lägenhet kan det vara skönt att kunna gå ut och få lite sol eller frisk luft utan att behöva lämna lägenheten. När lägenheten ska säljas så kommer man att få ut mer pengar än man betalade själv när man köpte den, just på grund av att man har byggt till en balkong. Hur mycket får man betala då, för att bygga till en balkong eller flera i sitt bostadshus?

Det man betalar får man tillbaka

Oavsett vad man har för typ av hus så kan det vara både väldigt snyggt och praktiskt att ha balkonger på utsidan av huset. Att bygga till en balkong kostar en hel del men det är absolut värt det i slutändan. Det brukar landa på omkring etthundratusen kronor i runda slängar för hela bygget med både materialet och arbetet inräknat. Det är mycket pengar som försvinner, men man får ju mycket för dem, inte sant? I stort sett så kan man nästan säga att de pengarna som man lägger ut på balkongbygget, dem kommer man att få tillbaka vid en eventuell försäljning.

Öka värdet på din bostad genom att bygga en balkong

Pratar man med mäklare som säljer bostäder så säger de att man i stort sett kan räkna med att bostadens värde ökar med omkring tio till femton procent. Det är egentligen ganska mycket pengar, och man kan alltså få ut mer vid en eventuell försäljning än vad man betalade för lägenheten från första början. Tillsammans med det företag som ska åta sig just ert balkongbygge kommer ni överens om vad som önskas, alltså vad ni har för önskemål kring balkongens utseende och storlek. Är det i en bostadsrättsförening som det ska startas upp byggen av balkonger så kanske man inte själv får välja vilken typ av balkong man vill ha, utan alla balkonger byggs på samma sätt med samma utseende. Detta blir självklart snyggast i slutändan, eftersom hela huset ger ett enhetligt intryck. Vi rekommenderar denna sajten: https://www.byggabalkong.org/

10 Apr 2020