Hundfoder av god kvalitet – läs innehållsförteckningen

När du väljer hundfoder ska du vara noggrann med att kontrollera vad fodret innehåller och att det är passande för just din hunds allmänna hälsotillstånd.

Vet du vad du stoppar i din hund? Och att det foder du ger vovven har stor inverkan på hur din hund mår? Självklart vill du din hund det allra bästa. Men utan att veta vad hundfodret faktiskt innehåller, vet du inte om du egentligen gör hunden en otjänst när du matar den.

Självklart är dåligt foder bättre än inget foder alls. Hunden kan naturligtvis inte behöva svälta ihjäl, bara för att påsen med foder i skafferiet innehåller för höga halter av spannmål än vad som är nyttigt för din hund. Eller vad du nu hittar för mystiska ämnen när du granskar innehållsförteckningen.

Valet av hundfoder bör anpassas efter din unika hund

Nästa gång du ger dig ut på jakt efter prisvärt hundfoder, kan du däremot slå en titt på innehållsförteckningen redan innan du köper en förpackning. Då har du möjlighet att sålla bland fabrikaten i djurbutiken, och se till att du verkligen köper foder som din hund kommer att må bra av.

Olika hundar kan ha olika behov när det kommer till foder. Om du är osäker på vilken typ av foder som är den bästa för just din hund, bör du konsultera din veterinär. Det är viktigt att du tar hänsyn till din hunds specifika hälsotillstånd när du väljer foder. Vissa hundar är till exempel överviktiga, andra i behov av att lägga på sig lite. Precis som vi människor, med andra ord.

5 Aug 2023