Hjälp med trädfällning och trädgårdsarbete i Stockholm

Behöver ni ta ner träd och rensa sly på tomten? Arborister är specialiserade på trädfällning och kan även hjälpa till med trädgårdsarbete i Stockholm.

Det är lätt hänt att det växer lite för mycket i trädgården och att buskar och träd breder ut sig mer än man tänkt sig. Ofta märker man det först när grönskan skuggar för mycket och andra växter tar skada av för lite ljus, vatten och näring.

Att själv såga ner träd och rensa i trädgården kan kännas övermäktigt. Är träden väldigt stora finns det också en risk att omgivningen kan ta skada vid trädfällningen. Det är inte helt ovanligt att träd som fälls av en privatperson ramlar över huset, bilen eller elledningar. Därför ska man ta det säkra före det osäkra och anlita en arborist.

Arborister är specialutbildade i trädfällning

Arborister är specialutbildade i trädfällning och kan ta ner träd som står trångt utan att omgivningen tar skada. Oftast använder de sig av en teknik som kallas sektionsfällning. Då sågar man ner trädet bit för bit i sektioner och lyfter ner delarna. Förutom trädfällning arbetar arborister även med beskärning, stubbfräsning, plantering och annat trädgårdsarbete.

Vill man anlita en arborist i Stockholm kan det vara bra att först ta in en offert. Det går att även få hjälp med bortforsling av det avverkade materialet. Innan man kontaktar en arborist ska man därför fundera på hur mycket hjälp man vill ha. Det kan också vara en god idé att ta in en offert från två olika arborister för att jämföra priser.

11 Dec 2022