Hitta prisvärda och bra fönster

Genom att byta fönster kan man sänka sina energikostnader rejält. Men det gäller också att välja fönster som passar huset. Här kommer några användbara tips.

Genom att byta ut dåliga fönster mot nya energisnåla av bra kvalitet kan man sänka sina energikostnader rejält. Men fönster är också utseende och det gäller att välja fönster som passar till huset. Detta eftersom huset blir finare men också för att rätt fönster ökar värdet på fastigheten. I Sverige är det vanligt med kvadratiska och rektangulära fönster med eller utan spröjs. Men det finns också halvmånefönster, runda fönster, gavelfönster och sex- och åttakantiga fönster, för att nämna några modeller. Denna typ av fönster sätter stor prägel på huset och är lite som ett smycke. Men man måste också tänka på hur fönstret öppnas och om det exempelvis ska vara vridfönster eller sidohängda fönster.

Stort utbud av fönster online

Fönster finns i PVC, trä och trä/aluminium. Det sistnämnda är träfönster som har en utsida av målad aluminium som gör att de blir underhållsfria. Då får man det fina träkänslan på insidan samtidigt som man slipper att renovera och måla fönster. Ett fönsterbyte kan kosta en hel del beroende på hur många fönster man har och vilken typ av fönster man väljer. Men det går också att spara pengar genom att köpa fönster online. På nätet är utbudet också ofta större vilket gör det lättare att hitta rätt fönster till fastigheten. Det finns också möjlighet att specialbeställa fönster med unika mått.

8 May 2022