Hitta en riktig målare i Uppsala

Funderar ni på att måla om huset i Uppsala? Det är ett omfattande arbete som kräver rätt kunskap. Här kommer några tips för er som ska anlita en målare.

Fasaden är ett av husets viktigaste ytskikt. Det är därför det är så viktigt att man målar om huset när det behövs eftersom fukt annars kan leta sig in. Hur ofta man måste måla om fasaden beror på vilken typ av färg den är målad med, men också hur pass utsatt huset är för väder och vind.

Hur pass noga man har varit med underarbetet och om man har använt sig av kvalitativ färg när man har målat har också betydelse för hur ofta man måste måla om. Därför lönar det sig att vara noga i val av målare eftersom man då både spar tid och pengar.

Viktigt att ta referenser på målare

Bästa sättet att hitta en skicklig målare i Uppsala är genom att fråga vänner och grannar om tips och rekommendationer. I andra fall får man söka på internet men då är det viktigt att man också ber om referenser då man tar in offerter. Man ska alltid ta in kostnadsförslag från mer än en målare eftersom priserna kan variera.

Bästa tiden att måla om huset är då risken för nederbörd är låg. Men det får heller inte vara för varmt eftersom färgen då torkar för snabbt och inte hinner tränga in i träet. Man ska därför aldrig måla i gassande solsken utan det får gärna vara lagom varmt och molnigt.

5 Aug 2022