Här hittar du inspiration i Stockholm till dina nya fönster

Ska ett enda fönster bytas ut i bostaden brukar det vara relativt enkelt att avgöra vad för slags fönster som ska installeras. Det absolut vanligaste är att man har samma slags fönster på stora delar av bostaden för att de därmed ska matcha varandra.

Men är det flera fönster som ska bytas ut kan man passa på att öka kvalitén, funktionaliteten eller isoleringsgraden. Det finns därmed flera olika faktorer att ta hänsyns till och man bör lägga god tid på att inspireras av olika fönster innan man bestämmer sig. Här hittar du inspirationen:

  • Beställ katalog

De större fönstertillverkarna har kataloger som man kan beställa hem via deras hemsida eller av någon av deras återförsäljare. Här kan man se de flesta standardmodeller som finns på marknaden, läsa om nyheter och vad man kan tänka på gällande funktion m.m. Oavsett om man tänkt att beställa just från den tillverkaren kan dessa kataloger ge handfasta tips.

  • Visningsbutiker

Runt om i Stockholm finns en rad visningsbutiker. Det är butiker där olika fönstertyper presenteras och där man kan möta utbildad personal som kan ge stöd och råd i val av fönster. Hos dessa visningsbutiker går det ofta att boka byta av fönster om man bestämmer sig för att köpa något av de modeller som visas upp. Detta genom att återförsäljarna har egna montörer eller att de har samarbete med montörer som är aktiva i olika delar av Stockholm.

  • Inredningsmagasin

Fönster monteras inte enbart för att släppa in ljus i bostaden. Det är en tydlig del av inredningen och den känsla man vill förmedla. Detta är något som tydligt visas i inredningsmagasin där inredarna lyfter upp fönstrets fördelar och inreder utifrån dess stil.

  • Bomässor

Bomässan  ”Hem, Villa & Bostadsrätt” är Nordens största mässa med fokus på boende. Den genomförs i Stockholm en gång per år och drar årligen tiotusentals personer som är nyfiken på allt från nya fönster till hur man värmer upp en villa billigast. På bomässorna brukar nyheter presenteras samtidigt som man får möjlighet att prata med kunnigt folk från flera olika företag på ett och samma ställe. Ett ”måste” för den som vill få rejält med inspiration till renovering i hemmet. År 2016 var det exempelvis 7 fönsterrelaterade företag representerade på mässan.

Mässan genomförs på Mässvägen 1 i Älvsjö. Enklast är att åka kollektivt hit från Stockholms Central vilket tar ca 10 minuter. Det går även att åka bil hit men parkering kostar minst 100kr per dag.   

3 Apr 2017