Har du fått stopp i avlopp?

Den som har eget hus vet hur jobbigt det är om man får stopp i avlopp. Har man inte den minsta kunskap om hur avloppsrören fungerar är det stört omöjligt att göra något åt stoppet på egen hand. Det kan ju vara 1000-tals saker som orsakar stoppet i avloppet. Och även om man visste vad orsaken var, hur skulle man kunna åtgärda saken? Det är sällan som man kan göra något åt ett stopp som kanske är flera meter under jorden. Då är det bara att ringa en rörmokare som kommer med sin moderna utrustning och kan göra något åt saken.

Ringa en rörmokare akut

Det kan vara svårt på förhand att veta när och om något ska ske med ens vatten- eller avloppsrör. Då gäller det att man har bra kontakter så att man kan ringa någon akut och som kan komma när man behöver det, trots att det är helg, kväll eller något annat. Man är ju i stort behov av vatten minst varje dag, liksom ett fungerande avlopp. Har man ingen att ringa, blir tillvaron nästan ohanterbar. Vad ska man göra om man får akut problem med sina avloppsrör? 

Ringa en rörmokare för mer långsiktig hjälp

Googla "akut stopp i avlopp" så att du får tag i en rörmokare som kan komma och hjälpa dig med stoppet. Då får du någon som kan avhjälpa problemet akut- Har du däremot ett större problem med dina rör, kan du behöva göra en omfattande renovering av dina rör. Känner du inte till något bra företag med duktiga rörmokare kan du googla "relining Stockholm", till exempel. Vill du bhelt och hållet byta ut stammarna i din bostad, kan du även googla "stambyte Stockholm" så att du får exempel av Google på rörmokare som byter stammar åt människor i Stockholmsområdet.

Så går en relining till

Det finns alternativ som både kräver lägre resurser och som är mer miljövänligt. Det finns rörmokare som arbetar med relining, att göra stammarna förnyade inifrån. Det innebär att man för in nya plaströr inuti de gamla stammarna. Sedan härdas de. Då lägger sig plasten som en hinna inuti rören. De håller då under längre tid. Relining ser till att rören håller för lika lång tid som de rör man har. Många rörmokare ger även garantier på sitt arbete, upp till flera 10-tals år framöver. Då vet man att arbetet görs med omsorg.

17 Dec 2018