Håll ditt hem städat

Om du har problem med att hålla din bostad ren och fin jämt så är du absolut inte ensam. Det är många som upplever att de städar och städar, men att det ändå alltid blir stökigt. Här kommer lite bra tips för att hålla ditt hem rent!

Ha inte för mycket saker framme

Att ha en massa saker framme på byråer, i hyllor och på avlastningsbord gör att städningen tar längre tid. Du måste alltså lyfta av alla saker för att kunna dammtorka och få bort eventuell smuts. Gör det enkelt genom att inte ha en massa saker framme - städningen går mycket snabbare då.

Plocka undan efter dig

Hur tråkigt och självklart det än låter så måste många bli bättre på att plocka undan efter sig. Det handlar om disk men även kläder, skor och annat som står framme och samlar smuts och damm. När ni lagar mat - plocka undan direkt efter ni ätit, köket ser genast mycket fräschare ut. Torka av spisen på en gång om det kommer en fläck, då blir de inte en massa ingrodda fettfläckar sen. När du klär av dig på kvällen - lägg kläderna i en tvättkorg på en gång istället för att lägga det på en stol eller på golvet. Om du har använt ett par skor som du inte ska använda igen på ett tag, ställ in dessa i en skohylla eller i garderoben. Det ser genast stökigt ut om det står över 10 par skor framme.

Städa lite och ofta

Istället för att behöva storstäda bostaden från topp till tå hela tiden så kan man lära sig att hålla efter. Ser man en fläck så tar man sig ann den, samma sak med damm eller smuts. Om man tar bort det på en gång så slipper det samlas mer och en storstädning kommer gå mycket snabbare.

Ta hjälp med storstädningen

Det är extremt vanligt med städhjälp sen RUT-avdraget kom. Marknaden har exploderat av städföretag och de slåss om kunderna. Det finns alltså gott om städföretag som kan komma och städa din bostad åt dig, om du inte har ork eller tid. Ibland finns tiden helt enkelt inte där och då kan städhjälp vara ett alternativ. Det går att få städning varje vecka, varannan vecka samt vid behov. De dammsuger, moppar, gör rent både kök och badrum samt dammtorkar åt dig. Självklart så kostar det en liten slant - men i gengäld så får du mer tid över till annat. Dock måste du ändå plocka bort kläder, skor och annat som försvårar städningen för städföretaget.

30 Aug 2017