Gör en regelbunden OVK i Stockholm

Det kan vara lätt att glömma att regelbundet göra en OVK i Stockholm. Och det finns de som inte ens vet vad en OVK-besiktning är. Men det kommer du veta mer om efter att ha läst den här texten.

En obligatorisk ventilationskontroll är något som du ska göra med jämna mellanrum i fastigheten. Det innebär att du får en översyn över all din ventilation och även en koll på att du har en hälsosam och bra inomhusluft i fastigheten. Med en OVK i Stockholm kommer du kunna känna dig trygg på att varken du eller någon annan far illa. Men varför är det så viktigt egentligen? Du känner väl själv ifall det börjar bli dålig luft eller om det börjar lukta illa?

Luft som inte går att ta på

Man brukar säga att luft kan vara så tjock att det går att ta på den. Men så är det sällan med inomhusluft. Och ändå kan den vara högst ohälsosam och till och med farlig. Genom att se över din ventilation regelbundet får du ett kvitto på att din luft ventileras som den ska. Det är annars något som du kommer märka med tiden när det börjar bli mögel lite här och där.

Eller när besökare klagar på att de får ont i halsen av stekoset i köket. Det är lätt att vänja sig vid allt, även dålig luft. Och därför är det extra viktigt att du gör den här kontrollen så att du kan vara helt säker.

26 Oct 2021