Gör det bekvämt året om

Vill du kunna sitta ute och njuta av utsikten även när vädret sviker? Du behöver inte sitta med en massa kläder på för att hålla dig varm. Strunta i det, du kan glasa in din balkong istället.

Om du väljer att göra en balkonginglasning väljer du enkel vardagslyx. Att kunna välja själv att ha det öppet när det är varmt och stängt när det är kallt är mångas önskan. Det ger dig möjligheten att kunna sitta ute och njuta när som helst på året. Sitta i en varm filt på vintern men en kopp varm te, eller till och med sova ute på balkongen på sommaren när det är som varmast. Det finns många sätt att nyttja sin balkong på, och om den är inglasad så finns det många fler.

Dessutom hjälper den till att hålla oönskat ljud ute till viss del. Bor du på ett trafikerat eller livligt ställe så kan det vara skönt att få den extra ljuddämpningen. Inglasning passar dessutom i mer än bara lägenheter. Att ha det runt terrassen är också något att rekommendera. Du kan njuta mycket längre av din utevistelse men ändå vara skyddad. Har du djur kan det också vara en trygghet att katten inte råkar hoppa upp på räcket och trilla ner, och även fast det är ovanligare så kan det hända med hund med.

Kan du själv göra en inglasning?

Det går att göra inglasningen själv, men det kan vara lite svårt. Kanske vill du ge det ett försök, men ha då hjälp så att du har stöttning med glasskivorna som är tunga. Det finns även olika företag som kan hjälpa dig med det. Ta in offerter från olika företag och se om du hittar någon som du tror passar dig. Tänk på att det inte bara är att bestämma sig en dag. Du måste först och främst ha tillstånd om du hyr din lägenhet, även om där är en styrelse.

Få gröna fingrar

Om man har en inglasad balkong kan man även välja att på sommaren passa på att nyttja det som växthus. Grönsaker, blommor och bär älskar inglasade balkonger och du har stora möjligheter att odla där. Givetvis kan du ändå vara där och släppa in frisk luft då och då. Du kan även ha din egen lilla köksträdgård på din balkong. Vilken lyx det är att kunna gå ut och plocka in tillbehören till dagens middag.

11 Oct 2020