Golvslipning Stockholm perfekt för gammalt golv

Innan man bestämmer sig för att lägga nytt golv kan det vara en fördel att se vad som ligger under. Kanske kan en golvslipning förgylla lägenheten i Stockholm.

Lägenheten var något alldeles enastående. Inte fyrkantiga rum som alla utgick från hallen utan lite osymmetrisk. Den var dessutom i två våningar med en vacker vriden trappa. Eller rättare sagt den skulle bli vacker när de fixat till den. Just nu låg där någon typ av matta på golven och den var inte fin.

Lena och Gunnar hade kontaktat en golvläggare för att komma och se vad som behövdes för jobbet på både övre och nedre våningen. Allt just nu täckt av den vinröda heltäckningsmattan. De hade tänkt sig ett trägolv som, när de började bli fult, kunde slipas och återfå sin lyster igen.

Golvslipning var allt som krävdes

Golvläggaren frågade om han fick ta upp mattan på några ställen så att han kunde se hur det såg ut under. Det han såg fick dem alla att gapa. Där under, i alla rum utom badrummet, fanns ett slitet men vackert trägolv. Vid första anblicken såg det bedrövligt ut men golvläggaren lovade att med golvslipning skulle det bli magnifikt.

Inte bara golven var i trä utan även trappen. Så golvläggaren fick ta med sig slipmaskin från firman som gjorde golvslipning i Stockholm istället för nya golv. Även han var ivrig att sätta igång. Detta var som att restaurera en klenod. Trappans steg skulle slipas och lackas och räcket målas i vitt. Det skulle bli en mäktig syn när det var klart. Få en prisvärd golvslipning via detta företag: www.stockholmsgolvslipning.nu

5 Sep 2022