Golvslipning av en pärla på Södermalm

Den nyinköpta, men gamla, lägenheten på Södermalm var i stort behov av golvslipning. Det skulle bli ett fantastiskt lyft att få bort den gamla lacken.

Maja hade haft turen att få tag på en fin gammal lägenhet på Södermalm. Den var precis så fantastisk som hon hade önskat sig. Det var högt i tak – ett tak som självklart hade stuckaturer, det fanns en kakelugn – som fungerade, och golvet hade breda, fina, massiva brädor.

Lite var där förstås att fixa med, för att allt skulle kännas fräscht. Lite ny målarfärg skulle göra susen på flera ställen. Och sen var det det där med golvet – vid någon tidpunkt hade en tidigare ägare valt att lackera det. Nu var lacken både gulnad och sliten och det drog ned intrycket av lägenheten väldigt mycket.

Golvslipning innan inflyttning

Det enda raka var att ta bort den där gamla lacken. Sedan skulle Maja kunna få till ett klassiskt såpskurat golv, som var det enda rätta i en sådan här fin gammal lägenhet. Hon vände sig därför till en firma som erbjöd golvslipning. De skulle komma och slipa golvet innan hon flyttade in, vilket var perfekt eftersom det då inte skulle finnas några möbler som var i vägen.

Dagen var kommen, Maja hade fått tillträde. Hon låste upp dörren och släppte in golvsliparen. Han drog efter andan. “Wow, du har haft tur som fått tag på en sådan här fin gammal pärla till lägenhet. Och golven är superfina under lacken. Det kommer att göra susen att slipa dem.”

12 Sep 2022