Genomföra överlåtelsebesiktning i Uppsala

När man köper eller säljer bostad i Uppsala är det klokt att få hjälp med en så kallad överlåtelsebesiktning där du fastställer att bostaden är i godkänt skick innan den byter ägare.

Så var det dags att lämna fastigheten för överlåtelse till ny ägare. Du har varit nöjd med ditt boende i många år och tror dig känna till bostadens för- och nackdelar. Dock vill du som en sista säkerhetsåtgärd undersöka om det kan finnas några dolda fel i fastigheten som du kan ha missat innan du lämnar över till den nye ägaren. För den vane besiktningsmannen kan det räcka med en vanlig okulär besiktning för att se om det finns något som direkt behöver åtgärdas. Ibland behöver man dock in och mäta lite andra värden för att se att allt är OK. Oavsett grad av besiktning så kan det vara smart att ta kontakt med en riktig expert på överlåtelsebesiktning i Uppsala.

Proffsig överlåtelsebesiktning – trygghet för bägge parter

En överlåtelsebesiktning innebär trygghet både för dig och för den som kommer att ta över bostaden efter dig. Att med gott samvete kunna lämna över en bostad och veta att det inte finns några dolda fel känns bra och det eliminerar risk för framtida missförstånd eller konflikter. Som köpare vill du också vara säker på att det hus du köpt är tipptopp och att det inte finns några vattenskador eller röta någonstans. Upptäck möjligheterna att få hjälp med en överlåtelsebesiktning hos din lokala besiktningsfirma och ägarbytet blir säkert.

26 Jan 2022