Generellt positiva upplevelser av städfirmor

Om man ska ge sig på att summera tiden efter rut-avdraget så handlat det överlag om positiva känslor hos de som använt sig av detta. Först och främst så kan vi ge ett exempel på hur rut-avdraget fungerar och vi kan göra det lätt för oss och säga att du bor i Stockholm och känner att du inte riktigt får ihop din vardag och där du fattar ett beslut att anlita en städfirma för att sköta om städningen i din bostad.

Här hade du innan rut fått betala fullt pris – men nu så kommer du enbart att betala halva arbetskostnaden för denna städfirma i Stockholm. Du drar alltså av halva beloppet på din deklaration, får tillbaka summan på skatten och sparar därmed in en massa pengar; rut-avdraget har ett tak om 25.000 kronor per år och per person (mot tidigare 50.000 kr, en ändring som skedde årsskiftet 2016).

Med detta sagt så fortsätter i och vi kommer här att bortse från de personer var nyttjande av rut-avdraget sträckt sig till enstaka tillfällen, exempelvis för en flyttstädning. Istället ska vi se till hur de familjer som använder regelbunden hjälp av en städfirma och hur de upplever servicen. Vi håller oss här till staden Stockholm då det är i den som flest familjer använder rut-avdraget för att anlita en städfirma och att det även är där som man kunnat se mest blandade signaler kring upplevelsen. Det vill säga; i Stockholm är det vanligare att det finns det missnöje med den städfirma man anlitat och detta kommer av en logisk förklaring som ligger i att det finns väldigt många verksamma sådana där.

Kvaliteten är således väldigt varierande och som en följd av detta så är också erfarenheterna kring rut kontra en städfirma i Stockholm som mest varierande. Märk väl här – det är fortfarande övervägande positivt och enligt en procentsats av kanske 80-20 – men i Stockholm så måste man på ett annat sätt vara medveten om att den städfirma man anlitar kanske inte håller måttet.

Referenser hjälper dig att hitta rätt städfirma

Det bästa tips vi kan ge gällande detta och som baseras på tips från användare är att man försöker hitta referenser och att man ser till att kontakta några sådana innan man skriver på ett kontrakt. Det vill säga – ringer man några tidigare eller befintliga kunder så löper man mindre risk att hitta en städfirma av sämre kvalitet i Stockholm.

Man minimerar helt enkelt riskerna och det kan det vara värt sett till besväret som ligger i att säga upp ett kontrakt och ge sig ut på jakt efter ett nytt städföretag. Kort sagt; det finns övervägande högkvalitativa städföretag i Stockholm och referenser kan hindra dig från att välja en av de fåtal sämre som trots allt bedriver verksamhet i staden.

18 Jan 2017