Funderar du på att lägga fiskbensparkett?

Att välja golv när det är dags att byta är lättare sagt än gjort - det finns många olika typer att välja mellan. Plastgolv eller trägolv? Kanske ska man satsa på att lägga fiskbensparkett?

När Stefan och Anna beslutat sig för att renovera vardagsrummet gick diskussionerna runt valet av tapet. Det var det som skulle ta mest tid att bestämma… trodde de! När de tagit sitt tapetbeslut började de prata golv och insåg att här kunde de få jämka lite för att båda skulle bli nöjda.

Stefan tyckte att ett enklare golv som gick snabbt att lägga var bra nog. Anna ville ha trägolv. Stefan hävdade att det fanns plastgolv som såg ut som trä och Anna suckade tungt. Till slut bestämde de sig för att åka till en butik och fråga experterna.

Fiskbensparkett, snyggt och hållbart

Expediten visade sig vara ett riktigt golvproffs och efter att ha lyssnat på argumenten började hon förklara. Ett plastgolv var billigt och snabbt att lägga. Fiskbensparkett som hon rekommenderade för vardagsrum tog längre tid men var hårdare och klarade mer slitage. Hon visade prover och förklarade att de kunde välja olika träsorter som ek, ask eller furu. Blandade sorter kunde ge starkare golv men var inget måste.

Skillnaden mellan plast och fiskbensparkett var, förutom utseendet, att fiskbensparketten var starkare om något exempelvis skulle tappas på golvet. För att fixa hacket måste plastmattan bytas ut medan fiskbensparketten kunde slipas och lackas om. Det sistnämnda gillade Stefan som tillslut höll med, och fiskbensparketten beställdes i vacker ek. Läs mer om fiskbensparkett på denna webbsida: läggafiskbensparkett.se

17 Feb 2022