Förhöj mysfaktorn med badtunna

Inget är så bra att det inte kan bli bättre. En badtunna ger nöje och avkoppling alla tider på året. Det är livskvalitet att bada badtunna. En ljum sommarkväll eller en gnistrande vinternatt.

Det är inte svårt att förstå varför badtunnor är en populär företeelse. Människor dras till vatten. Umgänget med släkt och vänner blir avslappnat och enkelt när man sitter i en badtunna och slappnar av.

Badtunnor finns i många storlekar och utseenden. När man funderar på vad som kan tänkas passa är det viktigt att först veta vad man vill. Är den enbart avsedd för en familj på tre-fyra personer eller kommer ni att vara flera? Var ska den stå och hur kommer ni att använda den?

Få ut optimalt nöje av er badtunna

Det finns flera goda skäl att skaffa en vedeldad badtunna. Värmen blir alltid mycket bättre när du vedeldar. Om du sedan sätter på lock bör det gå att bada i badtunnan även nästa dag utan extra uppvärmning. Badtunnans konstruktion med aluminium på insidan och träpanel på utsidan isolerar fint. Med en externt kopplad vedkamin får du gott om plats i badtunnan och du undviker problem med asktömning.

Beroende på hur spontan du vill vara finns olika modeller av badtunnor som värms upp olika snabbt. Är du en person som är bra på planering kan du välja en mer “långsam” modell.

Underhåll? Rengöring med jämna mellanrum och gärna inoljning av den externa träpanelen kommer du långt på. Du kan se fram mot mycket njutningsfulla bad.

20 Sep 2021