Förändra ditt hus med hjälp av en målare

Ett byta av färg är det enklaste sättet att snabbt nå en förändring i sitt hus – både sett till interiör och exteriör. Att måla om är därför en av de mest populära sätten då privatpersoner känner att det är dags att ändra karaktär på sina hus eller sina bostäder. Det som dock ofta blir fel här är att man kraftigt underskattar den tid som man måste lägga ner på att måla; man förväntar sig att detta enbart handlar om att stoppa ner en pensel i en färgpyts och därefter stryka på denna färg på väggarna.

Fullt så enkelt är det dock inte och det här gör att väldigt många tvingas se hur deras nymålade väggar blir flammiga, fläckiga och där golven blir fulla av stänk. Det är också det som skiljer en vanlig privatperson från en professionell målare och detta är också anledningen till varför man alltid bör överväga att anlita en sådan; speciellt om man har ett stressig liv i övrigt.

Ska du exempelvis måla om hemma i ditt hus i Stockholm och planerar att genomföra detta under kvällstid så är detta något som kommer att bli svårt; just i Stockholm påverkar nämligen så mycket annat i form av exempelvis trafik eller inställda kommunala hjälpmedel. Detta spär ytterligare på stressen, ger ett hafsigare målarjobb och skapar ett sämre resultat som dessutom riskerar kosta betydligt mer än man från början tänkt sig. Att tvingas måla om ytterligare en gång för att man slarvat den första är trots allt ganska dyrt, eller hur?

Här kan man alltså istället direkt – för en billigare kostnad – anlita en målare som under den tid du befinner dig på jobbet målar om din bostad i Stockholm och därefter är det bara att skörda frukterna efter dennes perfekta jobb.

Fler personer använder rot-avdraget i Stockholm

Just i dagsläget är detta – tack och lov – något som många börjat göra och detta går att härleda till den skattereduktion vid namn rot-avdraget  som även inkluderar en målares tjänster. Att använda sig av rot-avdraget om man anlitar en målare innebär – förutsatt naturligtvis att du är berättigad till det – att du kan dra av halva arbetskostnaden – maximalt dock 50.000 kronor/år – på din deklaration och sedan få tillbaka beloppet på din skatt; det här gäller naturligtvis över hela Sverige och inte bara i Stockholm.

Det behöver således inte bli så dyrt att måla om och nå den förändring som ny färg kan innebära – åtminstone inte om du gör det på rätt sätt och antingen avsätter mycket tid eller anlitar en professionell målare för uppdraget.

Färg är det ultimata sättet att göra en bostad mer attraktiv och betydligt billigare – oavsett om man anlitar en målare eller inte – än att renovera exempelvis ett kök. Det går – trots allt utmärkt att exempelvis måla om väggar och befintliga köksluckor också. Man behöver inte riva ut ett helt kök för att förändra det från grunden.

Här kan du läsa mer om professionellt måleriarbete: http://www.malarestockholm.nu/.

8 Mar 2017