Fixa din egen spahörna!

Det finns inget bättre än att tappa upp ett varmt bad med lämpliga oljor i vattnet och sedan krypa ner i vattnet och njuta. Både kropp och själ mår bra. Att ordna en egen spahörna är vardagslyx.

Ett snyggt, modernt och ändamålsenligt badrum är både vardagslyx och en nödvändighet. Det är ett utrymme som besöks dagligen och oftast flera gånger. Det är ett utrymme för hygien och det är ett utrymme - ofta - för tankeverksamhet och avkoppling. Att ha ett badrum som är slitet och svårt att rengöra är tråkigt. Att ha ett badrum som inte innehåller den utrustning och inredning man önskar sig är trist. Att ha ett badrum som inte är uppdaterat ger ett hem som inte är så attraktivt och inte ger samma pris vid en eventuell försäljning. Främst är det förstås din och din familjs bekvämlighet som ska prioriteras.

Varför ska vi skaffa ett hemmaspa?

Renlighet och hygien är bra men badrum behöver inte enbart vara till för det allra nödvändigaste. Tänker man satsa på en badrumsrenovering är det troligen ett av väldigt få tillfällen i livet man gör något liknande. Då ska man unna sig att faktiskt ordna allt precis som man vill ha det. Vad är rimligt att man satsar på för inredning i ett badrum som också ska fungera som hemmaspa? Först har vi själva grunden. Ett golv i klinker med golvvärme är hållbart och skönt. Lika utmärkt går det också att använda våtrumsmatta. Till väggarna finns alternativen kakel eller våtrumstapet. Den personliga smaken och plånboken avgör vad man väljer, men klassiskt och lugna bakgrundsfärger är ett säkert kort. Färgklickar i övrigt kan man ordna med textilier. Har ni turen att ha fönster i ert badrum? Då kan ni också satsa på växter, som både ger en fin atmosfär och bättre luft.

Inredning med vitvaror och annat

Att satsa på ett bra badkar av god kvalitet är alltid en god investering. Låt sedan toalettstol och handfat gå i samma stil så att material och färger harmonierar. Sedan kan ni fylla på med färger - duschdraperier, handdukar, badlakan och mattor. Runt badkaret ska ni ha generösa ytor för tvålar och oljor, schampon och annan som bara kan vara onödig härlig lyx. Ett badrum ska alltid installeras av proffs och förses med våtrumsintyg. Det är din garanti om något skulle inträffa och en vattenskada skulle uppstå. Det är inte heller att förakta att den proffsiga firman kan bistå med goda råd!

15 May 2020