Fastighetsboxar – fysiska breven behövs än

Den som försöker att argumentera för att fastighetsboxar har spelat ut sin roll på grund av digitaliseringen bör nog tänka om. Behovet kvarstår alltjämt.

Visst, det går väl till viss del att ifrågasätta behovet av post i form av fysiska kuvert och papper. Åtminstone i en modern tid när det mesta har digitaliserats och man använder sig av e-post eller digitala brevlådor. Men allting är inte digitalt. Tiderna för din postlåda, och ett fastighetsboxar i ett bostadshus, är långt ifrån över.

Fortfarande finns det nämligen de som älskar att börja dagen med en papperstidning. Den ska helt enkelt ligga i brevlådan på morgonen. Dessutom finns det viktig post som inte kan skickas digitalt. Till exempel beställningar av ett nytt bankkortet, ett nytt skal till telefonen – eller julkortet från din gamla mormor.

Alla ska ha rätt till fastighetsboxar

Egentligen handlar det dock inte om värdet på det som läggs i brevlådan. Det handlar snarare om bekvämligheten. Det handlar om att du inte ska behöva traska iväg till ett ombud varenda gång du får en leverans. Du ska kunna lita på att brevbäraren levererar ut allt som får plats i din brevlåda – eller din fastighetsbox.

Med andra ord finns det också ett krav på att exempelvis flerfamiljshus ska kunna erbjuda fastighetsboxar så att alla i huset kan ha sin personliga brevlåda. Att behovet fortfarande finns – och kommer att finnas även under lång tid framöver – det är någonting som står utom allt rimligt tvivel. Det kan du gott påminna din lokala fastighetsägare om.

16 Jan 2023