Fastighetsboxar - det nya alternativet för smidigare posthantering

Du öppnar dörren och kliver rakt in i ett berg av räkningar, tidningar, reklamblad och annat som brevbäraren stick in genom brevinkastet. Irriterande, men lite av ett måste sett till att man de facto är i behov av posten i fråga. Visst, man kan sätta upp en - Ej Reklam-skylt - på dörren, men den stora problematiken kvarstår dock ändå. 

Brevinkastet är dessutom den svagaste punkten på en dörr sett ur ett säkerhetsperspektiv. En tjuv kan med lätthet sticka in lite böjd ståltråd - med en ögla i ena änden - genom brevinkastet och därefter föra denna upp till låset för att vrida om. och ge sig in i din bostad. 

Är då verkligen detta framtiden - har vi inte kommit längre än så? Jo, tack och lov så har vi det. Det finns ett väldigt tilltalande alternativ som varje bostadsrättsförening i Stockholm borde överväga - detta i form av fastighetsboxar. Vi ska titta lite närmare på hur sådana fungerar och därigenom försöka beskriva varför detta är en investering som är värd att göra. 

Fördelar med fastighetsboxar i Stockholm 

Om vi först beskriver fastighetsboxar ur ett användarperspektiv så innebär det att man installerar - på lämplig yta i entrén - en större pjäs där varje boende i fastigheten sedan har sin egen box. På denna box står ett namn skrivet och det är där som brevbäraren lägger posten. 

Så här fungerar alltså fastighetsboxar rent konkret - du kommer hem efter jobbet i Stockholm, du öppnar entrén, du går fram till din box, öppnar med en kod- eller en liten digital “blipp” och tar därefter posten till din lägenhet. Smidigt - både för dig och för brevbäraren (som slipper gå i alla trappor). 

Vi tänkte gå igenom några andra fördelar som kommer på köpet med fastighetsboxar. Enklast blir om vi gör det genom punkter: 

  • Möjliggör en investering i säkerhetsdörrar. I samband med att man byter till fastighetsboxar så kan man som BRF även se till att byta till säkerhetsdörrar i fastigheten - lämpligen genom samma företag.
  • Inbyggt ljus: Din box är försedd med lampor som tänds så fort du slår koden. Du kan alltså komma hem mitt i natten och ändå se vilken post du fått.
  • Olika utföranden. Fastighetsboxar går att anpassa till vilken fastighet som helst. Bor du en klassisk, äldre fastighet så kan du välja med trähölje som får boxarna att smälta in bättre. I en modernare fastighet så kan boxarna vara med stilrena och exempelvis i metallfärg. 
25 Jan 2018