Fasadrenovering i Uppsala skyddar huset

Om du är engagerad i ett fastighetsbolag eller en bostadsrättsförening är fasaden utåt viktig. Ta hjälp av en firma som utför fasadrenovering i Uppsala.

De flesta har förmodligen promenerat i en stadskärna och konstaterat att vissa fastigheter har en sviktande formkurva. Det kan finnas färgskiftningar på husväggen och på något ställe kan putsen ha fallit bort. På sådana hus finns det inte alltid skyltar som stoltserar med vem som är ägare till fastigheten, vilket är förståeligt.

Att husfasader förändras över tiden är inget som förvånar. I vissa städer kan väder och vind vara den största syndabocken. Men fastighetsbranschen har också tidvis haft sina kriser och flera hus har bytt ägare titt som tätt. För att få ett fastighetsbolag att gå runt ekonomiskt har underhållet fått stryka på foten.

Fasadrenovering i Uppsala ökar husets värde

Du sitter som ordförande i en anrik bostadsrättsförening med ett antal fastigheter centralt placerade i Uppsala. Några av fastigheterna byggdes under det så kallade miljonprogrammet vid början av 1970-talet. Vid årsmötena har de boende tagit upp frågor om eventuellt behov av stambyten, men vid det senaste mötet dök en ny fråga upp, nämligen husens fasader.

En av mötesdeltagarna begär ordet. “Jag menar att fastigheternas fasader börjar se förskräckliga ut”. Du ser dig omkring i möteslokalen och ytterligare en boende begär ordet. “Enligt min uppfattning bör vi göra en ordentligt fasadrenovering och samtidigt isolera husen bättre”, menar förslagsställaren. “Med mitt förslag kommer vi att kunna minska energiförbrukningen och dessutom kommer värdet på våra bostadsrätter öka i värde”.

Ska du göra en fasadrenovering? Då borde du besöka denna hemsida: fasadrenoveringiuppsala.se

6 Aug 2023