Färg för framtiden

En villa kräver sitt. Arbete och underhåll och pengar. Samtidigt är allt du väljer att åtgärda och investera i din fastighet lönsamt. Aspekten att trivas hemma är inte heller ointressant.

Att måla husfasaden anser många är en normal ambitionsnivå inför den ljusare och torrare årstiden. Absolut, säger den mer erfarna delen av befolkningen med ett litet leende i mungipan. Naturligtvis är det genomförbart men det gäller att tänka igenom saken lite.

En fasadmålning är inte ett jobb, utan många, och det börjar med planering. Underarbeten är ett vackert ord. Först sätter du upp en byggnadsställning, förstås. Har du ingen så hyr du en. Sedan tvättar och skrapar du fasaden så att underlaget blir optimalt för målning. Oj, var ditt hus sååå stort? Nå, sedan är det dags för själva målningen.

En sommar full av aktivitet

Ja, sommar är rätt årstid för utomhusmålning i Sverige. Glada amatörer strömmar vinterbleka ut ur alla bostäder i Danderyd och annorstädes. Sedan kan de behöva strömma in igen snarast eftersom det regnar. Om inte en sällsynt värmebölja gjort det för hett för att måla, förstås, då strömmar man ner till vattnet eller till poolen.

När de lyckliga husägarna återhämtat sig från vrickade fotleder och sträckta nackar och inflammerade armar är sommaren tyvärr slut och det är dags att återlämna den hyrda ställningen. Men hej, det kommer fler somrar.

Eller så använder du insidan av huvudet och anlitar en professionell målare i Danderyd. Ägnar dig åt familjen och återhämtning på semestern. Hur bra låter inte det?

27 Apr 2021