Egen härd är guld värd

Tror du att du skulle tycka om att komma hem till ett välstädat hus eller lägenhet på kvällen? Skulle du ta chansen om du kunde få ha det så varje dag, vecka eller bara en gång varje månad?

I Göteborg finns det många företag som sysslar med hemstädning. Det innebär att du som vill ha hjälp att få det städat hemma har mycket att välja på. För dig som söker arbete är det också bra då det är relativt lätt att få ett jobb som städare eller städerska. Det bästa är att det kräver ingen eller mycket lite utbildning. Det innebär att du som betalar ofta kan få ett bra pris på tjänsterna då de som arbetar inte har behövt lägga flera år på högskolestudier. På grund av dessa omständigheter är det så att arbetarna har en relativt låg lön. Tjänsten kan därför vara överkomlig för dig som behöver hjälp med städning i hemmet. Men det som gör det hela ännu bättre är att du kan få RUT-avdrag, då blir det ett ännu bättre pris, men lika lön för den som arbetar. En win win- situation. Alla som vill kan få rent hemma och då blir det fler som får jobb.

Trygghet och säkerhet

Det kan vara lite känsligt att släppa in främmande människor i sitt hem, men du kan vara säker på att en väl ansedd städfirma har hög sekretess och säkerhet. Inget kommer att försvinna utan allt finns kvar. Ja, kanske inte allt, för du vill ju att damm och smuts ska försvinna långt bort och helst aldrig komma tillbaka. Det gör det också. Både dammråttor och städpersonal kommer tillbaka, gång efter gång, och lika fint blir det varje gång. Lika rent luktar hemmet efter varje städdag. Dammråttorna får se sig jagade på flykten. Smuts, baciller och annat otrevligt blir bortstädade tillsammans med grus, sand och jord som kan ha hittat in med hjälp av skosulorna.

Ett rent hem och en ren miljö

Att städa kan innebära att man använder sig av rengöringsmedel som kan skada vår miljö. Det är dock länge sedan de värsta medlen huserade på marknaden. Idag använder de flesta städbolag med gott anseende bara miljömärkta produkter. Tur är väl det för ingen vill ju vara orsak till att naturen far illa när det ska skuras och fejas. Om naturen inte överlever, då har vi heller inget hem att städa längre.

8 Nov 2020