Digitala informationsskärmar i ett digitalt samhälle

Digitala informationsskärmar gör det lätt att hålla information uppdaterad och färsk. Skärmarna uppdateras på distans, alla på en gång. Snabbt och smidigt.

Världen blir allt mer digital, och idag kan det mesta ordnas med hjälp av en skärm. Det gäller även information! Med hjälp av digitala informationsskärmar kan du snabbt uppdatera informationen, utan att behöva åka ut till skärmen fysiskt. Den gamla sortens skyltar och skärmar visar bara en eller två budskap åt gången och kräver att en person åker dit och ändrar.

Att kunna uppdatera information och nyheter i realtid, på distans, är väldigt hjälpsamt. Speciellt när det gäller saker som busstider, pågående kampanjer eller nyheter. Under pandemin var det många som använde digitala informationsskärmar för att visa antalet besökare, påminna om restriktioner och visa hygientips.

Digitala informationsskärmar är mångsidiga

Digitala informationsskärmar kan användas på alla ställen där människor behöver information av olika slag. Tågstationer, köpcentrum, skolor, kontor och på många fler ställen. Här är det bara kreativiteten som sätter gränser. På många håll i landet finns digitala informationsskärmar redan på bussar och tåg, så att resenärerna kan hålla sig uppdaterade om trafiken, vädret och lokala nyheter.

Att snabbt kunna uppdatera alla digitala informationsskärmar på distans gör att information kommer ut snabbt och att användningsområdet breddas. Användningen är inte längre begränsad till att budskapet trycks på ett plakat som ska sitta uppe i en månad, tills någon kommer och byter ut det. Det gör att digitala informationsskärmar kan användas till att visa information som bara är aktuell just idag, eller den här stunden.

2 Dec 2022