Date med mäklare i Sundsvall

Precis som inom alla yrkeskategorier finns olika typer av mäklare. Sakliga, vimsiga, pratglada och roliga. Det sistnämnda fick Leo uppleva när han mötte en mäklare i Sundsvall.

Leo såg fram emot att åka till Sundsvall. Han hade en speciell anknytning till samhället, eftersom hans förfäder bodde där. Nu fanns ingen kvar men snart skulle han ta vid där farfarsfar slutade. Han skulle flytta dit.

Nu var han på väg för att träffa en mäklare i Sundsvall som ska visa några hus av intresse. Leo håller tummarna för att ett av dem ska vara hans framtida hem. Då kan han flytta snart utan att behöva hitta något tillfälligt till att börja med.

Mäklare med humor i Sundsvall

De hade stämt träff på ett kafé på torget i centrala Sundsvall. Han minns att han läst något om Sveriges vackraste torg. Lena, mäklaren, är redan på plats och de börjar genast tala om omgivningarna. Hon frågar om han gillar spel och berättar att Sundsvall har ett kasino som sägs vara ett av Europas bästa.

De åker för att se det första huset. Solen skiner och Sundsvall visar sig från sin bästa sida. De kommer in på miljöfrågor och när hon hör att han har elhybrid skrattar hon och säger att från stan till Trondheim finns massor av laddningsstolpar. “Gillar du miljöåtgärder kommer du att gilla det här”, säger hon och pekar på Sundsvalls sjukhus. Hon berättar att under hela sommaren använder man snö för att kyla ner hela huset. Om inte det är miljövänlig, så är inget det.

3 Feb 2022