Dags renovera fasad och fönster?

Är det dags att renovera fasaden? Då är det lika bra att renovera även fönster, om det inte är så att du nyss har renoverat dem. När man renoverar fasaden blir det väldigt tydligt att även fönster kan behöva en renovering, om man inte tar allt på en och samma gång. Att sätta igång med att renovera hela fasaden kan ta så gott som hela semestern, och lite till, om man dessutom ska renovera fönster också. I sådana fall är det bland det bästa som man kan göra, är att anlita en målerifirma till exempel i Stockholm. Varför inte googla "målerifirma Stockholm" så att du får tag i en duktig målerifirma som kan komma och utföra arbetet på halva tiden och så får du i stället den där välbehövliga semestern?

Vad kostar det?

En målerifirma i Stockholm kan ta mellan 500-800 kronor i timmen, men priserna kan verkligen variera, beroende på vilken firma som du får offerten från. Här kan vi tycka att priset är underordnat resultatet. Den egna husfasaden är ju viktig, eller hur? Då får det ju kosta en del, kan man tycka. Att husfasaden får en fin yta och att allt ser fint ut är ju viktigt. Då är valet av målerifirman ganska viktig, eller hur? Här får referenserna avgöra vilken målerifirma som man bör anlita. Ju bättre referenser, desto bättre resultat, borde ju vara konsekvensen, eller hur? Så att kontrollera dem är en viktig åtgärd. Sedan bör man välja den som verkar vara bäst. Har man grannar som har anlitat målare kan man alltid fråga dem om de känner någon som är bra, och är resultatet bra hos grannen, kanske man vill anlita samma målare som de har haft.

Vilka färger ska du använda?

Om du tänker byta färg på fasaden måste man inhämta bygglov för en ändrad fasadfärg. Vissa målerifirmo hjälper till med att ansöka om bygglov. Då hanterar de all den administration som krävs innan de kan påbörja arbetet. Vissa hanterar även rot-avdraget åt sina kunder, så att kunderna bara betalar priset när rot-avdraget är färdigt. Det är otroligt bekvämt för kunderna att slippa krångel med byråkrati och ansökningar utan får allt på ett bräde, så att säga. Får man det omskött av en målerifirma i Stockholm tyder det på ett mycket servicevänligt företag, och det tyder på en stor pålitlighet och ordning och reda. Det är viktigt att kontrollera målerifirman i Stockholm ordentligt så att det finns handling bakom orden.

29 Jul 2019