Dags att tänka på badsäsongen!

Nu när det är sommar är det dags att fundera på badsäsongen. Många som gillar att bada ger sig ut på stranden och kommer hem med hälften av sandstranden i skorna. Har man dessutom badgrejer med sig, har de även med sig sanden in i bilen. Dessutom bör man ge sig ner till stranden tidigt på borgarna för att få en bra plats. Har man små barn kanske man ändå är uppe i ottan och kan göra i ordning sig och barnen för en dag på stranden. Det gäller bara att ta med sig halva kylskåpet, eftersom man får ökad aptit utomhus. Eller?

Man kan faktiskt bygga en pool hemma och slippa få med sig halva sandstranden hem, eller slippa ta med sig halva kylskåpet till någon avlägsen sandstrand. Har du en pool hemma kan barnen få bada precis när de vill. Vill de ha en glass kan du fylla frysen med alla slags glassar som de vill ha. Saknas någonting till lunchen är det bara att springa in på mataffären och handla in det. Du slipper planera långt i förväg för att kunna ta med dig det du vill ha på stranden.

Skaffa varma bad i thermopool

Det finns pooler som fångar solens varma strålar och låter vattnet behålla värmen, även under natten när temperaturen sjunker. Thermopool kallas de slags pooler som behåller värmen som vattnet fått av dagens solstrålar. Precis oms vi har termosar till att behålla kaffets eller teets värme, behåller thermopoolerna badvattnet varmt. En thermopool fungerar som en badbunke. Den har poolväggar av frigolitblock eller isolerblock. Den har en dubbelsidig isolering. Värmen läcker inte ut i marken. En thermopool kan du antingen bygga inom- eller utomhus. Du kan bygga den ovan marken. En thermopool kan du också bestämma hur grund, eller djup de ska vara. Har du barn kanske du vill ha ett djup som inte är för stort. En thermopool väger heller inte lika mycket att hantera eller bygga, om du vill göra det själv.

En thermopool behåller solens varma strålar

Den som inte gillar kalla vatten bör skaffa sig en thermopool som behåller det varma vattnet och inte låter det kylas ned av omgivande temperaturen. Är man en riktig badkruka är det ingen ide att ha en pool som man aldrig använder på grund av det kalla vattnet. Har man ingen bastu där man kan värma sig efter ett poolbad är en thermopool ett utmärkt alternativ. Bygger man ett pooltak till thermopoolen kan dessutom solens varma strålar värma vattnet medan pooltaket ligger på poolen.

7 Jun 2018