Dags att måla huset

Det är lätt att tro att husfasaden målas för att det ska se snyggt ut. Men så är det inte. Att måla husets fasad skyddar nämligen mot väder och vind, ser till att huset kan stå emot tidens tand.

Därför har det blivit ett sätt för många svenskar att tillbringa sin semester. Överallt i vårt avlånga land står folk i skyliftar och på stegar för att skydda sina hus. Även om det innebär att man fyra veckor senare kommer tillbaka till jobbet ledbruten och trött. Återhämtning har blivit en bristvara. Men för den som önskar sig en semestervecka i hängmattan på tomten finns det hjälp att få.

För den som vågar ta steget väntar en semester i fullständig avslappning. Trots att huset inom en kort tid kommer att stå färdigmålat redo för höstens vinande vindar.

Använd ROT-avdrag och ta en paus

Så varför inte göra något oväntat nästa gång och anlita en målare i Täby. Be om en offert på hur mycket hela kalaset skulle gå på. Med ROT-avdraget sparar man en fin slant som gör beslutet ännu enklare. När dealen är klar kan man luta sig tillbaka. Utan att behöva tänka på färg, penslar och annat som ska till. Firman tar hand om allt. Varför inte be dem måla inne också när de ändå är på plats, ett bra komplement om det skulle komma regniga dagar då fasaden inte kan målas. Vilket kap. Huset blir klart och själv kommer man tillbaka till jobbet som en helt ny människa.

13 Mar 2021