Dags att byta lås?

Är det dags att byta lås på din dörr? Varför inte byta till ett säkert lås när du ändå behöver byta ut lås och nyckel? Det finns många olika slags säkra lås numera på marknaden. Det finns allt från sedvanliga portkodslås till vanliga lås med vanlig nyckel, men med brytskydd som gör det mycket svårt för inbrottstjuvar att ta sig in. Här finns det avancerade cylinder lås som är nästan omöliga att forcera utan rätt nyckel. Vill man se till så att ingen obehörig kommer in i porten, så finns det lås med fingeravtryck så att man säkert vet att ingen obehörig tar sig in.

När du tappat nyckeln hem

Har du låst dig ute? Det händer den bäste. Så gott som alla har varit med om det, mer eller mindre i alla fall. Det är ingen fara så länge som du har en låssmed som enkelt kan ta sig in när du behöver kunna komma in i ditt eget hem. Sker det utanför kontorstid så kan du alltid få en låssmed som har jour. Då behöver du inte bekymra dig över att inte kunna komma in, även om det skulle vara mitt i natten. Smakar det så kostar det. Du får betala för missödet, men huvudsaken är ju att du kan ta dig in igen. Att blir utelåst ur sitt eget hem är inte alls särskilt kul.

När du vill säkra balkongen eller altanen

Har du tänkt på säkerheten när det gäller din balkong och altan? Många tänker sig att en inbrottstjuv ska ta sig in genom huvudingången, men så tänker sällan tjuven. Den tar sig in genom altandörrren där hon, eller han kan arbeta alldeles i fred och utan insyn på baksidan av huset. En inbrottstjuv behöver oftast några minuter på sig att bryta upp en dörr. Har man fönster nära dörren, ser de till att söndra fönstret, sticka in en arm och låsa upp dörren inifrån. De vet att de har cirka tio minuter på sig att bryta sig in. Har de väl söndrat fönstret och larmet går, ser de till att låsa upp altandörren och sedan promenera in och ta det som de lätt kan sälja till någon samvetslös hälare.

Det är inte så kul, då är det mycket bättre att säkra altandörren genom att skaffa sig ett säkert lås som endast öppnas med rätt nyckel. Läs mer om säkra lås och låssmed i Sundbyberg på: https://www.låssmedsundbyberg.nu.

11 Jun 2019