BRF önskar markiser i Sollentuna

Sol i all ära men ibland kan det bli för mycket av det goda. Det tyckte i alla fall hyresgästerna i den nya bostadsrättsföreningen. Därför kom markiser upp som punkt på agendan i Sollentuna.

Det hade blivit husets snackis, att de inte kunde njuta av det fina vädret på respektive balkong. Där var stekhett och omöjligt att sitta i ens fem minuter. Nu hade de boende börjat ta med sig kaffe ner till utemöblerna de hade tjatat sig till förra året. Det var i och för sig trevligt, men ibland vill man sitta i morgonrock eller kanske rentav i bikini. Och det passade sig inte i den allmänna parken nedanför.

Hyresgäster i Sollentuna fick markiser

Diskussionerna gick heta under medlemsmötet som slutade med att de fick rösta om saken. Det blev nästan full pott på markisens sida. Några på nedre botten tyckte att det blev för dyrt för föreningen. Men nu var det bestämt och ett företag som sålde markiser kom för att ta en titt. De behövde egentligen bara ta mått och skicka en offert. Färg och form hade damerna på gården redan bestämt. Det skulle bli grönt.

Glädjen var stor på nästa möte då alla lovordade hantverkarna som snabbt fått fram och satt upp markiserna. Nu kunde man ofta höra hälsningar från balkongen där de boende njöt av de vackra dagarna. Man fick inte titta så noga efter vem som ropade då det inte var så noga med klädseln eftersom de var i sitt eget hem, om än så ute på balkongen.

10 Jan 2022