Bostadsanpassning Stockholm gör hemmet bra

Ett hem är den viktigaste punkten i tillvaron, för här har man sina vanor och sin trygghet. Därför är det viktigt att kunna bo i sitt hem så länge man vill och få en bostadsanpassning i Stockholm.

Om vardagslivet förändras kanske man behöver hjälp med att anpassa sin bostad efter förändringen. Det kan vara om man blivit skadad eller sjuk, eller bara har svårt att röra sig. Alla människor ska kunna röra sig fritt i sitt hem och leva som vanligt.

Som tur är kan man få hjälp med att anpassa sin nuvarande bostad så att allt fungerar. Bostadsanpassning i Stockholm är till för alla som av någon anledning behöver sätta in hjälpmedel i sin bostad. Har man medicinska intyg kan man dessutom få ekonomisk hjälp för att genomföra anpassningen.

Bostadsanpassning gör både insida och utsida tillgängliga

Det är viktigt att man lätt kan komma in till och ut från sin bostad utan hjälp. Därför är det en självklarhet att man installerar en ramp på utsidan om det skulle behövas. Behövs det fler anpassningar som exempelvis stödhandtag, så monteras de.

Inuti bostaden anpassas köket så att man kan nå alla ytor och laga mat. Trösklar tas bort om det finns sådana, och alla reglage görs tillgängliga. Badrum, dusch och toalett måste ju också göras i ordning, och det ingår i bostadsanpassningen om det behövs.

Vänder man sig till bostadsanpassning i Stockholm får man råd om hur man ska gå tillväga och hur man ansöker om bidrag till förändringen.

7 Nov 2021