Behöver du dränering i Stockholm?

Det är mycket viktigt att då och då dränera kring sitt hus. I vårt ofta våta och kalla klimat i Norden, utsätts våra villor, radhus och alla fastigheter för hårt väder med mycket reng och snö. Då är det viktigt att nederbörden inte stannar kvar i och kring huset, utan att det leds bort från våra hus. 

Men hur gör man om man inte har gjort dräneringar förut? Det är ju inte alla som har vuxit upp med en pappa och suttit med honom i en traktor och kört sedan de var i tonåren, så hur ska någon som är villaägare men inte uppvuxen på landet göra när man behöver dränera kring den egna villan? Man anlitar en firma som arbetar med markarbeten i Stockholm.

Anlita bästa firman för markarbeten

Anlita markarbeten i  Stockholm

Visserligen kan man hyra själv en grävmaskin och kanske hantera den på egen hand, men det är inte värt att riskera att göra sönder fasaden, eller de egna bilarna, även om det kan verka lätt att hantera en grävskopa och grävmaskin. Det bästa är att anlita någon som kan gräva runt huset och som gör det bara på några dagar. De vet också hur de sedan ska ta upp dräneringsrör, om det finns några sådana, och de vet även hur de ska lägga ner nya.

Erfarenhet och kunskap viktigt

När det gäller dränering kring huset är det mycket viktigt att man vet hur man bör lägga dräneringsrören eller dräneringsskivorna för att hålla borta fukt och vatten och snö borta från huset. Här lägger man inte bara rör, utan oftast lägger man även in en fuktisolering, med Isodrän, cellplast, pordrän eller platonmatta. Det är bra att isolera kring husgrunden med material som håller borta vattnet. Sedan kan man alltid lägga en eller flera meter med sten kring husgrunden som håller borta fukt. Att ha marksten eller någon annan stensort kring huset gör att man får ett välstädat intryck av huset, gården och trädgården.

Vad kostar markarbetet?

Vad hela priset blir beror på vad i landet som du bor, hur stort huset är och vilken firma som arbetar med markanläggningar som du väljer att anlita. En enkel uträkning för en ganska stor villa, i Stockholm som kräver en utgrävning på sammanlagt 100 kvadratmeter kan kostar kring 60.000 kronor. Då ingår schaktning i priset. Detta är priset för arbetet, som är giltigt för Rot-avdraget. Det är dock inte kostnaderna för materialet. Men om arbetet kostar 60.000, så är 20.000 av det avdragsgillt.

28 Nov 2019