Bästa hjälpen med att värdera en bostad på Södermalm

Det är inte helt enkelt att sälja en bostad. Det är en massa saker man måste tänka på. Något som är viktigt för alla är att få ett bra pris och kunna värdera bostaden på Södermalm så bra man kan.

Priserna är höga på bostadsmarknaden i och omkring Stockholm. Det är många som vill bo där och letar efter det perfekta boendet. Beroende på vad du ska sälja, kan det vara en sån bostad som går åt som smör. Är det en bra bostad som ligger i ett populärt område så vill man såklart ha ut så mycket som möjligt vid en försäljning. I dagens läge ligger bostäderna ganska högt i pris. Så det kan rent av vara så att du går med en stor vinst på försäljningen. För att ha ett hum om vad du ska begära för pris kan du värdera bostad på Södermalm. Detta görs av proffsen som har koll på marknaden och känner till hur attraktivt området är.

Allt räknas in när man värderar en bostad

För att få en bra värdering på bostaden tar du hjälp av ett proffs. Proffset är då såklart en mäklare. Under värderingen tar de hänsyn till några olika saker. Som till exempel läget och hur mycket andra bostäder har sålts för i samma område. De kollar även själva bostaden, hur stor den är och hur planlösningen ser ut. Andra saker som spelar roll är skicket på bostaden och hur marknadsvärdet har ökat eller minskat över tid.

29 Dec 2021