Badrumsrenovering Uppsala - frågor & svar

En badrumsrenovering tillhör ett av de svåraste projekt som man kan ge sig i kast med. Trots detta så ser man att vanliga privatpersoner gör detta - och misslyckas kapitalt.

Har du ingen utbildning inom rörmokeri, snickeri eller exempelvis plattsättning så kommer en badrumsrenovering i Uppsala att vara lite för svår för dig att genomföra. Dessutom så tillkommer också krav på en behörig elektriker på köpet - dra el och utföra olika installationer får du absolut inte göra på egen hand.

Vi tänkte här nedan ge lite mer fakta, råd och tips om en badrumsrenovering och göra detta genom att svara på några vanliga frågor - enligt följande:

Varför är det svårt att lyckas med en badrumsrenovering?

Det handlar om ett projekt som sker i ett utrymme där vatten och fukt är naturliga element. Detta kräver kunskap om exempelvis lutning på golv och om olika skydd för underliggande material. Vanliga privatpersoner tar genvägar i detta och det leder ofta till fuktskador.

Ser man till exempelvis dragning av vatten och avlopp så kan felaktiga metoder där leda till än värre problem. En annan sak som försvårar arbetet är att man också vill att det ska se estetiskt tilltalande ut: det måste finnas en snygg finish på exempelvis kakel och klinkers. Allt detta gör en badrumsrenovering i Uppsala till ett projekt med en hög svårighetsgrad.

Kan jag anlita en och samma firma?

Ja, och det rekommenderas också. Genom att välja totalentreprenad så får du en partner som hjälper dig hela vägen och som ser till att alla hantverkare är på plats - när de behövs. Det ger effektiva jobb och det ger inte sällan också ett bättre resultat - och ett bättre pris.

Kan jag använda Rot-avdraget?

Ja, det kan du göra - och du bör göra det om du har möjligheten. Rot innebär att du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden och det gör att ett ganska dyrt projekt blir betydligt billigare.

28 Jun 2023