Att genomföra ett fönsterbyte i en bostadsrättsförening

Att sköta olika sorters underhåll i en brf kan vara krävande. En av de saker man bör se över i sin bostadsrättsförening är om man behöver göra fönsterbyte.

Nicke hade bott i bostadsrättsföreningen i nästan tio år nu, han kände verkligen att han hittat hem när han flyttade in. De allra flesta var trevliga att ha att göra med så det var riktigt skönt. Speciellt nu när han var ordförande sedan två år tillbaka.

Kul att han hade fått förtroendet från de andra bostadsrättsinnehavarna att vara ansvarig. Det var sällan han behövde gå in och medla mellan olika grannar. Det var skönt. Huset var rätt så välisolerat så det var sällan man störde någon annan. Däremot hade det pratats om att fönstren släppte in en massa ljud. Nicke kunde hålla med.

Fönsterbyte i bostadsrättsföreningen med bibehållen äldre stil

De hade bytt fönster tiotalet år innan han flyttade in. Tyvärr hade de gått mer på kvantitet än kvalité den gången. Dåvarande styrelsen hade bestämt att ta bort alla gamla fönster och ersätta med nya. Idag hade man kanske försökt fixa de gamla, men nu var situationen som den var.

Nicke och resten av styrelsen hade enats om att det var bättre att hitta en tillverkare som hade fönster i gammal stil. Så när Nicke och övriga styrelsemedlemmar hade bestämt sig för att genomföra ett fönsterbyte hade de satt upp några punkter. De ville ha en äldre stil som passade huset och fönstren skulle vara bra isolerade mot kyla, värme och ljud.

27 Jul 2023