Att bygga så säkert det bara går

Det sägs att vi är trygghetsnarkomaner i Sverige. Vi har påbud om bilbarnstol, cykelhjälm,  särskilda bilcykelstolar, påbud om bilbälte och annat som andra i andra länder tycker är lite väl mycket att ta i. Hur gärna vi än ville det kan vi inte trygga oss mot allt. Det är omöjligt att byga bot alla olyckor, däremot är det tryggt att vi gör vad vi kan för att göra omvärlden lite tryggare och säkrare.

Inbrottsskydd

Alla som bor i villa, bär på en liten skräsck av att drabbas av inbrott. Vi skaffar oss larm, säkra dörrar och fönster. Ändå drabbas villaägare av inbrott varje sommar. Ju tryggare vi bygger, desto mer hänger inbrottstjuvarna med och skaffar sig bättre sätt att ta sig in även om vi bygger inbrottsskyddat. Här kan man alltid göra det i vart fall så svårt det bara går att bygga in säkerhet i fönster och dörrar; fönster som inte går sönder, dörrar med järnbeslag och bättre lås.

Vattensäkert och VVS-säkert

Andra skador som man råka ut för är vatten- och fuktskador. Försäkringsbolagen vet att tak är de vanligaste ställen som vatten kommer in och åstadkommer skador, och därför är det få av dem som faktiskt betalar ut på försäkringen ifall man får en vattenskada via taket. Kolla för säkerhets skull så att ditt försäkringsbolag betalar ut ifall din bostad råkar ut för en takläcka.

Brandskydd

Man kan bygga in så att materialet i det hus man bor i, renoveras med mer brandsäkert material.  Då kan man måka med brandsäkra måkarfärger, isolera med brandsäkert material. Man kan täta med brandsäker fogning, klä in stål och betong i brandsäkert hölje. Fråga ett företag som arbetar med brandskydd vad just du kan göra i ditt hus för att brandsäkra det.

Hitta ett företag som är experter på brandtätning

Bor du och arbetar du i Stockholm, kan vi rekommendera att kontrollera i din närhet om det finns något sådant företag som arbetar med brandtätning. Googla till exempel "brandtätning Stockholm" så får du säkerligen förslag av Google som du kan ta kontakt med och fråga om offert och referenser. Då kan du få några som du kan jämföra med och välja efter det den som är bäst lämpad och som arbetar nära dig. Hittar du ingen kan du alltid rådfråga en brandman om hur man bör tänka när det kommer till at bygga så bransäkert det bara går. Vill du läsa mer om brandsäkerhet och brandtätning och om något sådant företag i Stockhoml, läs vidare på: http://www.brandtätningstockholm.se

30 Aug 2018