Är din elräkning onödigt hög?

Många familjer som lever för dyrt och lägger ut en hel del pengar i onödan. Vi påstår inte att dessa familjer köper en massa onödiga saker, att man äter på restaurang ofta eller att man byter bil stup i kvarten. Nej, vi menar att man betalar pengar som man i slutändan inte får någonting för. En husägare kan göra mycket för att sänka sina kostnader och ett av de bästa sätten är att man kontaktar en elektriker för att gå igenom hur elen ser ut i sitt hus. Naturligtvis så ska man i detta även se över vilket typ av el-avtal man har – det finns idag ett väldigt bra förhandlingsläge för att få billigare el och det kan verkligen löna sig att jämföra mellan de olika el-bolag som finns i Sverige.

Men; vi tänkte fokusera på hur en elektriker kan hjälpa och om vi här – som exempel – säger att du äger ett hus i Stockholm där du har två döttrar – 12- och 14 år – och där du tycker dig betala en oskäligt hög el-räkning så kan en elektriker genom några enkla metoder hjälpa dig att komma till bukt med problemet.

Först och främst så kan du dock på egen hand se över vilken typ av kyl du har och om denna är av en äldre modell så rekommenderas ett byte och detsamma gällande frysen. Gamla vitvaror drar otroligt mycket el och de står egentligen bara och kostar pengar. Vidare så kan du ändra dina vanor lite också. Ni kanske tvättar under dagarna i Stockholm? Sluta med det och försök att köra en tvättmaskin efter klockan tio på kvällen då elkostnaden är lägre.

Kontakta en elektriker för bättre lösningar

Vad är det då som elekriker kommer att peka på som den stora kostnaden i ert hus i Stockholm? Jo, dina döttrar. Datorer, en tv, lampor, mobilladdare... Allt står på samtidigt och det kostar en massa pengar. Tonåringar har en förmåga att vara lite glömska av sig och här kan faktiskt en elektriker vara en räddande ängel.

Detta genom att koppla in ett så kallat grenuttag där dina döttrar kan släcka allting i ett rum med ett enda tryck. En elektriker kan även installera rörelsedetektorer eller timer i valda rum och dessa lösningar har gemensamt i att de i slutändan sparar pengar.

Det finns väldigt många sköna kronor att tjäna som husägare och kontaktar man en elektriker för en liknande genomgång så kommer nästa räkning att skilja sig markant från den föregående. Det garanterar vi.

27 Mar 2017