Är det läge att sälja bostad i Sundbyberg?

Efter år av vind i seglen så börjar nu bostadsmarknaden i Stockholm att stagnera och - i vissa fall - till och med dra sig tillbaka. Där man historiskt sett kunnat spekulera i bostäder så kan man idag inte göra samma enkla resa mot en vinst. För att göra en sådan så krävs det mer ansträngning. Är det läge att sälja en bostad i Sundbyberg eller bör man avvakta?

En sak som man bör vara medveten om är att det som pågått i Stockholm är någonting unikt. I ingen annan stad har man kunnat göra så enorma vinster enbart på att bo. Förenklat så har man i Stockholm kunnat köpa en bostad i exempelvis Sundbyberg, bott i denna i något och sedan sålt den med några hundratusen kronor i vinst. I vissa fall så har man inte ens behövt bo i bostaden - det har räckt med att skriva upp sig på en nyproduktion och sedan sålt den lägenheten så fort fastigheterna färdigställts.

Att det finns bostadsmiljonärer i Stockholm säger en del om den extrema tid som varit. Men, det tiden är till viss del förbi: det kommer att ta några år innan priserna åker uppåt i samma takt igen.

Priserna idag kommer förmodligen att vara likadana i några år framåt - och i vissa fall får man nog räkna med att de sjunker. Det leder oss till frågan om det finns något värde i att sälja bostad i Sundbyberg och i syfte att göra en vinst? Det kan det definitivt göra.

Hur stor vinsten i fråga blir handlar om när du köpte. Köptes bostaden för några år sedan - säg fem år - så har du förmodligen en ganska stor vinst att hämta hem. Köptes den för något år sedan så blir den kanske inte lika hög - men det kan definitivt vara mer än tillräcklig. Idag så handlar mycket om att välja rätt mäklare. Det skiljer sig från för några år sedan då nästan att hade en vinst att göra.

Idag blir en mäklares jobb viktigare och mer avgörande i om det blir en lyckad försäljning. Rådet är således följande: ska du sälja din bostad i Sundbyberg - se till att välja rätt mäklare.

Hitta rätt mäklare i Sundbyberg

Rätt mäklare kan ge dig mer i vinst. Fel mäklare kan innebära att du säljer med förlust. Hur kan detta vara möjligt och vad ska man söka efter hos en mäklare? Det skiljer dels i kompetens mellan olika mäklare - som inom alla yrken - och i dessa tider då priserna inte stiger så sätts mäklarens kunskaper på större prov. Erfarenhet är viktigt och likaså gäller en förmåga att tänka utanför boxen.

Det senare kan illustreras av att en mäklare tar fram tydliga strategier om hur din bostad i Sundbyberg ska säljas, när den ska säljas, hur högt den ska läggas ut för och i vilka kanaler den ska exponeras och marknadsföras. Fördelen med en erfaren mäklare är även att en sådan byggt upp ett större kontaktnät. Dels kan detta visa sig i form av draghjälp från andra mäklare och dels också genom tidigare spekulanter.

Mäklaren kanske har sålt liknande objekt tidigare och därmed så kan hen också ha kvar kontaktuppgifter från dessa budgivningar. Det öppnar för en smidigare affär där det kanske inte ens behövs några öppna visningar. Sundbyberg är ett typiskt område dit många vill flytta och där många ser bostaden som sekundär i förhållande till områdets helhet och attraktionskraft.

En erfaren mäklare ger valuta för pengarna

Det kostar lite mer att välja en erfaren mäklare, men det är ofta något som lönar sig. I synnerhet i dessa mer osäkra tider så märks det skillnader mellan erfarna och färska mäklare. De senare får panik och försöker forcera fram bud - och där man försöker pressa uppdragsgivaren att acceptera lägre bud.

En erfaren mäklare håller huvudet kallt och är beredd att vänta in rätt bud. Om det så kräver nya visningar eller nya strategier spelar ingen roll.

8 Jun 2020